Skip to main content

Managementconsulting

De ideale praktijk, dat is wat je wenst. Of het nu gaat om ‘meer resultaat’, ‘kostenbeheersing’, ‘een stralende glimlach op het gezicht van je patiënten’, ’teambuilding’, het voorkomen van ‘brandjes’, of gewoon ‘nog meer werkplezier’, jouw visie is van waarde. Laten we samen die visie concreet maken en realiseren!

Zonder standaardoplossingen, maar met een benadering die gericht is op concrete resultaten. Geen overbodige kosten, maar efficiëntie. Geen wildgroei aan ideeën, maar de juiste plannen. En bovenal, geen stress, maar werkplezier.

Mijn aanpak is een plan op slechts één A4, dat als leidraad dient voor je dagelijkse werk. Hiermee begeleid ik jou en je praktijkmanager persoonlijk en op afstand, om ervoor te zorgen dat de ideale praktijk, die voldoet aan de branche-specifieke wet- en regelgeving, nu echt in zicht komt. ‘Stick to the plan’: iedereen blij en meer resultaat.

Wil je een goed plan op 1 A4? Neem dan contact op.

Talent acquisitie

Mondzorgprofessionals van vandaag zijn niet langer op zoek naar ‘slechts een nieuwe baan’ of ‘een hoger inkomen’. Ze maken de overstap naar een andere werkplek als die plek naadloos aansluit bij hun huidige levenswensen. Dit kan variëren van een praktijk dichtbij huis, tot flexibel werken, of een plek waar mentoring en coaching centraal staan. Of soms juist helemaal niet.

Dit vraagt om een innovatievere benadering van recruitment. Het vereist zorgvuldige voorbereiding. Samen met jou, als mondzorgprofessional, praktijkhouder of praktijkmanager, stellen we een plan op voor de perfecte match. We werken samen aan het creëren van een duurzame arbeidsrelatie.

Dit resulteert in een zorgvuldige selectie van vacatures en een kritisch geselecteerde groep beschikbare kandidaten. Alleen vacatures waarbij de praktijk bereid is te investeren in het ontwikkelen en uitvoeren van een ’talentacquisitieplan,’ inclusief pre- en onboarding, en een volgtraject, kunnen een duurzame arbeidsrelatie garanderen. Omdat niet iedereen bij jouw praktijk past, en jouw praktijk misschien (nog) niet geschikt is voor iedereen.

Benieuwd naar jouw talentacquisitieplan voor een nieuwe medewerker of een nieuwe werkplek? Neem dan contact op.

Praktijk op orde

Een opgeruimde praktijk is een opgeruimd hoofd. 

Met de telkens veranderende wet- en regelgeving binnen de mondzorg is het een uitdaging om het overzicht te behouden. Daarbij is er sprake van een veranderende arbeidsmarkt, wat behoud van structuur niet makkelijker maakt. Als tandarts richt jij je het liefst op de zorg voor je patiënten, maar word je ook geconfronteerd met toezichtskaders en regelgeving.

Je streeft naar een perfecte praktijk, terwijl het ook werkbaar moet blijven voor jou en je team. Bovendien zie je op tegen inspectiebezoeken, omdat je je afvraagt of je praktijk hier wel klaar voor is.

Herkenbaar? Dan sta ik hier voor je klaar. 

Eerst scannen we samen de praktijk op 100 aandachtspunten: de “Praktijk op Orde-scan”. Deze is gebaseerd op en onderbouwd met actuele wetgeving, toezichtskaders, publicaties van inspectierapporten en tuchtrechtelijke uitspraken.

Vervolgens breng ik, samen met je team,  structuur aan door toepassing van de 5S methodiek. We optimaliseren daarmee de praktijk en de processen handson en zichtbaar. Het resultaat is rust, structuur, niet meer hoeven zoeken en een goed georganiseerde praktijk.

Je praktijk is op orde! Ik hoef niet uit te leggen welke gevolgen dit heeft voor werkplezier en resultaat. Waarom wachten met wat nu kan?

Wil je én een opgeruimd hoofd én een HKZ/ISO certificering, dan bieden we daarvoor ook een traject.

De praktijkscan is geaccrediteerd door Kwaliteitsregister Tandartsen met 5 punten.

De praktijkscan is geaccrediteerd door Kwaliteitsregister Mondhygienisten met 5 punten.